Her evde veya bahçede mangal yapan kişinin bir noktada keşfettiği gerçek şudur: Lezzet, yüzeyde başlar.
Döküm ızgara, malzeme yapısı gereği diğer ızgara tiplerinden çok daha verimli ve kontrollü pişirim sunar. Profesyonel restoranların bile tercih etmesi tesadüf değildir.
Döküm, yüksek ısıyı hızlı bir şekilde emer ve uzun süre kaybetmez. Bu da etlerde karamelize crust (o efsane mühür izi) oluşturmayı kolaylaştırır.
Yanma, çiğ kalma, dengesiz pişirme… Döküm yüzey tüm ısıyı eşit dağıtarak her noktada aynı sonucu verir.
Steak house görünümünü evde yakalamak istiyorsan döküm şart. Ağırlığı sayesinde etin üzerine güçlü, net ve iştah açıcı çizgiler basar.
Döküm, yıllarca bozulmadan kullanılabilen dayanıklı bir materyaldir. Kolay kolay çizilmez, bükülmez, aşınmaz.
Döküm yüzey ısısını yavaş verdiği için et suyunu içinde tutar. Bu da daha sulu, daha aromalı sonuç demektir.
Döküm ızgara yalnızca et için değil, geniş bir pişirme alanı sunar:
Döküm yüzey sayesinde balık dağılmadan pişer.
Sebzeler eşit yandığı için mükemmel orta karar bir köz tadı verir.